EEN ZUINIG HUIS?
MET HET ENERGIELABEL ZIE JE HET ZO.

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Bij het kopen of huren van een nieuwe woning is het daarom van belang betrouwbare informatie te hebben over de energiekwaliteit van een woning. Daarom is er het energielabel woningen.

U ziet in ??n oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is. De verwachting is dat zuinige woningen makkelijker verkocht of verhuurd worden, en dat ze dus meer waard zijn. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing. En energiebesparing is nodig in de strijd tegen klimaatverandering.

Gaat u een huis verkopen of verhuren? Dan is het belangrijk om te weten dat u vanaf 1 januari 2008 de koper of huurder een energielabel moet kunnen overhandigen. Dit label zegt iets over de energiezuinig?heid van een woning. Het geeft een goede indruk hoe het is gesteld met de isolatie en het energieverbruik van de installaties in de woning.

Zo?n energielabel is dus slim, want een zuiniger huis is goed voor het milieu, zorgt voor meer wooncomfort en scheelt bovendien in de maandelijkse kosten.

 

Belangrijke informatie, want hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen. Bovendien hebben sommige hui?zenkopers meer geld over voor een energiezuinige woning. Daarnaast is het comfortabeler en gezonder wonen in een energiezuinige woning. Uiteraard mits u daarbij een goede ventilatie niet uit het oog verliest.

 

De overheid wil met het energielabel eigenaren van woningen stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Een energiezuinige woning levert immers een positieve bijdrage aan het milieu. En er zijn steeds meer mensen die dit een belangrijk argument vinden!